پرده ها همیشه یکی از جذاب ترین انتخاب های ما برای شیک تر ، زیباتر یا بهتر است بگوییم عالی تر شدن دکوراسیون هستند. پرده ها به کنترل نور ، افزایش بازده انرژی و حفظ حریم شخصی کمک میکنند. دانستن ارتفاع مناسب پرده نسبت به زمین کمی دشوار است. آیا پرده باید از سقف نصب شود یا دیوار؟ مکان مناسب برای نصب چوب پرده کجا است؟ بلندی پرده چقدر باشد و کدام مدل برای پنجره های کوتاه مناسب است؟
پاسخ این سوال ها کاملا واضح است اما همه چیز به نحوه چیدمان دکوراسیون و انداره پنجره بستگی دارد. در این مطلب به بررسی 5 مدل اصلی از انواع ارتفاع مناسب پرده نسبت به فضای دکوراسیون میپردازیم.
انواع مدل های ارتفاع پرده پارچه ای، این 5 مدل بسیار محبوب تره
ارتفاع پرده نسبت به پنجره در 3 حالت کلی کوتاه ، استاندارد و بلند قرار دارد. ارتفاع پرده در حالت کوتاه برای پنجره های کوتاه مناسب است که در دو مدل کوتاه بالاتر از پنجره و کوتاه پایین تر از پنجره استفاده میشود. حالت استاندارد مدلی از پرده های تمام قد محسوب میشود که ارتفاع پارچه به صورت استاندارد مماس با زمین قرار دارد. ارتفاع پرده در حالت بلند در دو مدل بلند ساده و بلند ریزشی استفاده میشود.
انتخاب هر کدام از مدل های بالا برای ارتفاع پرده به عواملی نظیر اندازه پنجره ، جنس پارچه ، طرح و رنگ و در نهایت چیدمان دکوراسیون شما بستگی دارد. در بیشتر خانه های ایرانی از پرده های بلند و تمام قد برای پذیرایی و اتاق نشیمن استفاده میشود تا به زیبایی هر چه بیشتر دکوراسیون و بزرگتر نشان دادن فضای اتاق اشاره کنند. از پرده های کوتاه برای اتاق خواب و به خصوص آشپزخانه استفاده میشود تا نظافت و تمیز کردن پارچه به امری دشوار تبدیل نشود. در ادامه به بررسی انواع مدل ها در رابطه با ارتفاع پرده نسبت به پنجره پرداخته ایم.
1. مدل آستانه ( کوتاه و برابر با پنجره ) ، مناسب برای فضاهای کوچک و محدود
این مدل اصطلاحا به مدل آستانه معروف است. در این مدل پرده داخل کادر پنجره نصب میشود و حاشیه پرده بر روی لبه طاقچه قرار میگیرد. این مدل کوتاه ترین پرده ای محسوب میشود که میتوانید از آن به عنوان پوششی برای پنجره های خود استفاده کنید. در این حالت فضای بسیار کمتری از اتاف اشغال میشود و استفاده بهینه از چیدمان اتاق در اولویت قرار میگیرد. این مدل برای خانه هایی با اتاق و پنجره کوچک بسیار مناسب است.
مدل آستانه بسیار مناسب برای فضاهایی مانند آشپزخانه و حمام است تا موجب نظافت و شستشوی کمتر پرده ها شود. یکی دیگر از فضاهایی که ما را مجاب به استفاده از این مدل میکند اتاق هایی است که در آن وسایل خانه در زیر پنجره قرار دارند، به طور مثال بخاری یا شوفاژ هایی که در طول زمستان زیر پنجره ها روشن هستند و یا مبلمانی که به صورت سرتاسری زیر پنجره قرار گرفته است. در نتیجه استفاده از این مدل به بهینه سازی حداکثری از فضای دکوراسیون و محیط خانه کمک ویژه ای میکند.
2. مدل پیشبند ( پایین تر از پنجره ) ، مناسب برای فضاهایی که شلوغ شدن چیدمان در اولویت است !
این مدل به نوعی پرده ای با ارتفاع نامنظم محسوب میشود. فرقی نمیکند که پنجره شما کوچک یا بزرگ باشد و یا ارتفاع پنجره نسبت به زمین در فاصله کم یا زباد قرار گرفته باشد، چیزی که ارتفاع پرده را مشخص میکند وسایلی است که در زیر پنجره قرار دارند!!! شاید شما هم تعجب کرده باشید که چنین مدلی وجود دارد اما بهتر است بدانید در بیشتر خانه های ما ایرانیان این مسئله بسیار رایج است.
در مدل پیشبند اگر وسایلی نظیر مبل یا شوفاژ در زیر پنجره قرار گرفته باشد ، ارتفاع پرده را تا بالای همان مبل یا شوفاژ در نظر میگیریم تا حالتی از پوشش پنجره را فرا بگیرد. این مدل اگر چه نسبت به چیدمان دکوراسیون بهینه است اما از نظر طراحی حالتی نامتوازن دارد. از این مدل فقط در صورتی که فضای کافی در اتاق وجود نداشته باشد کمک بگیرید.
3. مدل استاندارد ( مماس با کف زمین ) ، مناسب برای دکوراسیون های شیک و مرتب
مدل استاندارد بهترین و زیباترین نمونه از ارتفاع پرده های پارچه ای است که استفاده از آن ها باعث بزرگنمایی پنجره و محیط اتاق میشود. اگر خانه شما پنجره یا اتاق کوچکی داشته باشد ، استفاده درست از مدل استاندارد فضای خانه شما را بزرگ تر از حالت معمول نشان میدهد که به شیوه خود ترفندی جذاب برای تزیین دکوراسیون داخلی محسوب میشود. در این مدل از این جهت که ارتفاع پرده به صورت مرتب تا روی زمین قرار دارد، پرده کاملا آویزان است و لبه پایین پارچه در برابر گرد و غبار و موی حیوانات خانگی در امان است.
از مدل استاندارد در اتاق های نشیمن و پذیرایی ، اتاق خواب و دیگر اتاق های خانه استفاده میشود. نکته مهم هنگام تهیه مدل استاندارد توجه به طول پرده نسبت به عرض آن است. طول و عرض پرده رابطه ای مستقیم با یکدیگر دارند. برای حفظ زیبایی و تعادل بهتر طول نسبت به عرض از قانون 1.5 برابری استفاده کنید.
قانون 1.5 برابری نوعی استاندارد برای طراحان و دیزاینر های دکوراسیون داخلی است که طبق آن عرض پرده نسبت به ارتفاع باید 1.5 برابر بیشتر باشد تا تعادل مناسب میان طول و عرض پارچه حفظ شود.
4. مدل شلواری ( بلند ساده ) ، مناسب برای پرده های خاص
به مدل بلند ساده که به دلیل ایستایی خاص مانند پارچه شلوار قرار میگیرد مدل شلواری میگویند. در این مدل پرده از حالت عادی چند سانتی متری بلند تر دوخته میشود تا ریزش پارچه بر روی کف فقط در قسمت پایینی پارچه حالتی نامنظم و بهم ریخته را به خود بگیرد تا جلوه ای مانند پرده های سلطنتی اما جمع و جور داشته باشد. از این مدل بیشتر برای پرده های دانتل و راشل یا حریر ساده استفاده میشود.
این مدل برای اتاق غذاخوری رسمی ، اتاف پذیرایی ، اتاق خواب و هر فضایی که عبور و مرور از آن کمتر باشد مناسب است. با نصب این مدل از سقف تا کف فضای شما بیش از اندازه حالت بزرگ نمایی به خود میگیرد.
5. مدل ریزشی ( بلند ریزشی ) ، مناسب برای دکوراسیون هایی با چیدمان خاص
مدل ریزشی همانطور که از اسمش مشخص است پرده ای با پارچه اضافه نسبت به حالت معمول است که بسیار لوکس و چشمگیر به نظر میرسد. در این مدل که بیشتر برای پارچه های لخت استفاده میشود ، پرده را بلندتر از حالت معمول در نظر میگیرند تا پارچه حداقل به اندازه 20 سانتی متر بر روی زمین قرار گرفته باشد. استفاده از این مدل در کنار والان های ریزشی و پنل های عمودی توصیه نمیشود اما استفاده تکی از آن به لوکس شدن چیدمان دکوراسیون کمک میکند.
استفاده از این مدل در اتاق پذیرایی و نشیمن و اتاق خواب بسیار مرسوم است. هرگاه پس از اسباب کشی و جابه جایی به خانه ای دیگر نیاز به کوتاه کردن ارتفاع پرده ها باشد بدون نگرانی پرده های بلند خود را در خانه نصب کنید و از مدل ابداعی خود نهایت لذت را ببرید ( واقعا خودش یه مدلیه که براش اسم هم گذاشتن ) .
سخن نهایی
این مدل ها تنها 5 نمونه از حالت های اصلی برای ارتفاع پرده میباشد که نوع پارچه ، اندازه پنجره و چیدمان دکوراسیون بر انتخاب هر یک تاثیر میگذارد. انتخاب هایتان را به این چند گزینه محدود نکنید و چیدمان دکوراسیون خود را طبق سلیقه شخصیتان انتخاب کنید تا با مشاهده آن نهایت لذت را ببرید.