دکوراسیون داخلی

پرده زبرا چیست؟ مزایا و معایب استفاده از پرده های مدرن زبرا

پرده زبرا

پرده زبرا چیست و چرا جایگزینی مناسب برای پرده های قدیمی است؟

هر گاه صحبت از دکوراسیون داخلی به ویژه دکوراسیون پرده می‌شود افراد به یاد آن پرده های شلوغ و چندلایه قدیمی می‌افتند که در همه خانه ها استفاده می‌شده ولی چند سالی می‌شود که سبک و طراحی دکوراسیون داخلی تغییر یافته و افراد بیشتر دنبال پرده‌هایی مدرن با طرح و رنگبندی ساده و مکانیزمی آسان هستند که به آن ها پرده زبرا می‌گویند.

از همین چند سال گذشته پرده‌هایی با مکانیزم جمع شونده تحت عنوان پرده زبرا به بازار عرضه شده است که در کنار طراحی و کارایی ، شستشوی راحت و قیمت مناسب هم از دیگر ویژگی این مدل پرده محسوب می‌شود. در این مطلب سعی داریم تا به بررسی جنس پارچه، مکانیزم حرکتی ، مزایا و معایب این سبک از پرده ها بپردازیم.

پرده زبرا جدید

 ساختار پارچه پرده زبرا بصورت دو لایه موازی از تور و پارچه است که بر روی یکدیگر قرار گرفته‌اند. تولید و مونتاژ این نوع پرده ها بصورت پارچه هایی دولایه و دارای مکانیزم جمع شونده بصورت عمودی است که توسط یک زنجیر می‌توان پرده را جا به جا کرده و با تغییر زاویه بین نوار‌های پارچه ای نور عبوری را بر حسب نیاز تنظیم کرد.

مکانیزم حرکتی زبرا

برای جمع کردن پرده زبرا بصورت عمودی از زنجیر استفاده می‌شود تا بتوان از نمای بیرونی بر حسب نیاز استفاده کرد. برای تاریک کردن محیط و جلوگیری از عبور نور هم از همین مکانیزم زنجیری استفاده می‌شود.

پرده زبرا در مدل ها و طرح های متنوع عرضه می‌شود و استفاده صحیح از آن‌ها نقش ویژه ای در زیبایی دکوراسون داخلی شما دارد. از این پرده ها می‌توان در همه جای خانه مانند آشپزخانه ، اتاق ، پذیرایی و دیگر محیط ها استفاده کرد. طرح ها و رنگ های مختلف موجود در این مدل ها موجب انتخاب راحت تر برای هر سبک خانه ای می‌شود.

پرده زبرا چیست

 

پارچه زبرا دارای چه طرح و رنگ هایی است ؟

پرده‌ زبرا در مدل های ساده ، پلیسه ، طرح دار ، گلدوزی ، چاپی و دیگر مدل ها تولید می‌شود که بسته به سلیقه خودتان می‌توانید هر یک از آن ها را انتخاب کرده و در ترکیب دکوراسیون از آن استفاده کنید.

بیشتر بخوانید
ریل بیمارستانی و هتلی ، بهترین مدل ها کدام است؟

طرح و رنگ پرده زبرا

از پرده‌ زبرا ساده ، پلیسه و طرحدار می‌توان در منازل ، اتاق های اداری و هتل ها استفاده کرد که جایگزین بسیار بهتری برای پرده هایی پارچه ای و لوردراپه ای هستند. استفاده از مدل های طرحدار و گلدوزی  برای پذیرایی یا اتاق‌هایی مناسب است که قصد دارند با طرح خاص و جذاب ، زیبایی خانه را دوچندان کنند.

مدل دیگری پرده زبرا وجود دارد که می‌توان طرح یا عکس مدنظر خود را بر روی آنها چاپ کنید که اصطلاحا به آنها زبرا چاپی می‌گویند. تصور کنید که در دفتر کار خود به جای پرده های قدیمی پارچه ای از پرده ای با لوگوی چاپ شده‌ی خود بر روی آن استفاده می‌کنید، این کار پرستیژ کاری شما را افزایش داده و باعث افزایش اعتبار شما می‌شود.

پرده زبرا چاپی

 

به چند روش می‌توان پرده های زبرا را جابه‌جا کرد؟

تمامی مدل های پرده زبرا فقط به صورت عمودی جابه جا می‌شوند و میتوان پارچه فقط  به بالا و پایین حرکت داد. انواع مدل های زبرا را می‌توان به وسیله مکانیزم کنترل دستی یا موتور برقی جابه‌جا کرد و حرکت داد.

مکانیزم حرکتی پرده های زبرا

 

زبرا با مکانیزم دستی : تمامی مدل های پرده‌ زبرا بصورت پیشفرض از زنجیر و گیربکس استفاده می‌کنند که با کشیدن این زنجیر یا طناب عمل جابه‌جایی و تنظیم نور انجام می‌شود.

زبرا با مکانیزم موتور برقی : در این حالت از یک موتور برقی کوچک استفاده می‌شود که درون کانال زبرا قرار گرفته است و می‌توان به کمک آن پرده ها را از راه دور و بدون دخالت دست کنترل کرد. موتور برقی در سه مدل کلیدی ، ریموت کنترلی و هوشمند قابل استفاده است.

انواع موتور برقی پرده زبرا :

  • کلیدی: در این مدل موتور زبرا به کلید برق متصل شده و با فشردن کلید می‌توان پرده را کنترل کرد.
  • ریموت کنترلی : این موتورها مشابه موتور کلیدی هستند با این تفاوت که موتور به رسیور کنترل از راه دور مجهز شده و می‌توان به وسیله ریموت کنترل از فاصله دور یا نزدیک پرده را کنترل کرد.
  • هوشمند : در این مدل موتور به سیستم هوشمند منازل متصل می‌شود و با برنامه‌ای که برای آن تنظیم شده است کنترل می‌شود.
بیشتر بخوانید
پرده شید سان اسکرین خورشیدی چیست؟

پرده زبرا موتور برقی

 

شستشو و تمیز کردن پرده زبرا به چه روشی انجام می‌شود؟

اکثر افراد به دلیل این که شستشوی پرده زبرا را  امری دشوار و زمان‌بر می‌دانند از خرید خود صرف نظر می‌کنند و به دنبال خرید همان پرده‌های قدیمی و پارچه‌ای می‌روند. بهتر است که به خاطر جنس و تک لایه ای بودن پارچه ، شستشوی این مدل پرده های مدرن بسیار آسان بوده و خیلی سریع می‌توان آنها را تمیز کرد. با استفاده از بخار شوی یا شامپوی فرش می‌توانید پرده را شست و شوی دهید تا پرده شما همانند روز اول تمیز شود.

 

بیشتر بخوانید : شستشوی پرده زبرا

پرده زبرا چیست

 

نحوه نصب پرده زبرا به چه صورت است؟

نصب پرده های زبرا بسیار راحت تر از نصب دیگر مدل های پرده است. این پرده ها به صورت مونتاژ شده و آماده نصب عرضه می‌شوند که برای نصب تنها باید پایه های نگهدارنده را به سقف یا دیوار متصل کنیم و سپس کانال زبرا را به پایه ها متصل کنیم. برای مطالعه بیشتر درباره نحوه نصب پرده های مدرن به وبلاگ آموزشی ابزار پرده مراجعه کنید.

تمیز کردن و شستشو پرده زبرا

 

دلیل ارزان بودن بعضی از مدل های زبرا چیست؟

ارزان بودن بعضی از مدل‌های پرده زبرا بدلیل استفاده از پارچه و تور معمولی به همراه متریال ضعیف است که مشتریان را ترغیب به خرید می‌کند. باید توجه کنید که خرید این نوع پرده ها به دلیل قیمت پایین بسیار اقتصادی است ولی در نظر داشته باشید که مشکلاتی از قبیل کثیف شدن سریع تر پارچه بدلیل جنس آن ، خراب شدن گیربکس و ایجاد صدای بلند هنگام کشیدن زنجیر از معایب آن است.

از ترفندهایی که شرکت‌های تولید کننده زبرا برای کاهش قیمت نهایی محصول خود استفاده می‌کنند می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • استفاده از کانال زبرا پی وی سی به جای کانال آلومینیومی
  • استفاده از لوله گیربکس سبک برای کاهش وزن
  • گیربکس های ضعیف و معمولی
  • پارچه ها و تورهایی که الیاف پلاستیکی بالایی دارند
بیشتر بخوانید
راهنمای خرید پرده حمام به همراه 20 مدل فوق العاده زیبا و جدید

مزایا و ویژگی پرده زبرا

 

مزایا و ویژگی های استفاده از پرده زبرا :

  •  دوام مناسب و طول عمر بالا نسبت به دیگر پرده ها و شستشو و نگهداری آسان
  • نصب پرده‌ زبرا بدون نیاز به آموزش
  • تنظیم و کنترل میزان نور ورودی به خانه با استفاده از زنجیر و طناب
  • جلوه منحصر به فرد و خاص که باعث مدرن تر شدن دکوراسیون می‌شود
  • دارای وزن سبک نسبت به دیگر پرده های قدیمی
  • امکان جا به جایی پرده زبرا به وسیله موتور برقی با استفاده از ریموت کنترل و سیستم هوشمند
  • پرده های زبرا در انواع طرح و مدل های متنوع عرضه می‌شوند
  • قابلیت ست کردن با دکوراسیون محیط با انتخاب درست طرح و رنگ

پرده های زبرا

معایب پرد زبرا چیست؟

از معایب پرده زبرا می‌توان به نوع پارچه و مکانیزم حرکتی اشاره کرد. پارچه های زبرا از درصد بسیار بالایی از پلی استر به همراه الیاف نخ دیگر تشکیل می‌شوند که موچب جذب گرد و غبار و دوده بر روی پارچه می‌شود. شما نمیتوانید پارچه زبرا را مانند دیگر پارچه های پرده ای بشویید. شستشوی این پارچه ها به وسیله بخارشو و دیگر روش ها انجام می‌شود که برای بسیاری از مشتریان دشوار است.

یکی دیگر از معایب پرده زبرا مکانیزم حرکتی آن است که اگر هر یک از قطعه هایی نظیر زنجیر و گیربکس یا کانال آن خراب شود مجبور به تعویض آن قطعه هستید و این قطعات قابل تعمیر نیستند.

سخن نهایی

اگر قصد دارید در دکوراسیون خانه خود تغییری ایجاد کنید و پرده جدیدی بخرید حتما از پرده زبرا استفاده کنید تا بتوانید از تلفیق زیبای تور و پارچه به همراه کارایی فوق العاده آن بهره ببرید. با انتخاب پرده زبرا علاوه بر اینکه یک گزینه کاربردی و جذاب را برای دکوراسیون خود انتخاب کرده‌اید، می‌توانید به راحتی و تنها با یک حرکت نور اتاق را کنترل کنید و از کارایی این پرده لذت تمام را ببرید.

 

“سوالات و نظرات خودتون رو پایین همین نوشته برامون ارسال کنید”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *