پردهای پشت دری یکی از زیباترین مدل های پرده برای تزیین دکوراسیون هایی با درب و پنجره کوچک محسوب میشوند که در کنار ظاهر جذاب و زیبایی که پس از اجرا ارائه میکنند مزایای دیگری همچون نصب و شستشوی آسان ، سهولت در باز و بسته کردن پنجره و قیمت مناسب را دارند. دوخت پرده پشت دری بسیار ساده و آسان بوده که با کمی حوصله و سلیقه میتوان دوخت این مدل را به زیبایی هرچه تمام انجام داد.
در این مطلب از سری مطالب جذاب وبسایت ابزار پرده به آموزش دوخت پرده های پشت دری به همراه نکاتی برای تهیه و اندازه گیری این مدل ها میپردازیم.
نکاتی که قبل از دوخت پرده پشت دری باید بدانید
قبل از اینکه به نحوه دوخت پرده پشت دری بپردازیم ، میخواهیم به چند سوال پرتکرار بسیاری از افراد که اولین تجربه آن ها از دوخت این مدل پرده ها است پاسخ دهیم. سوالاتی نظیر نحوه اندازه گیری پنجره به چه صورت است؟ پارچه را چند برابر عرض پنجره بگیریم؟ جنس پارچه از چه نوعی باشد؟ آیا باید از نوار پرده استفاده کنیم؟ مدل دوخت به چه نحوی است؟ آیا پس از دوخت پرده مانند ساعت شنی یا پروانه ای قرار میگیرد؟
در ادامه پس از پاسخ به سوالات شما به آموزش تصویری دوخت پرده پشت دری به صورت قدم به قدم و به همراه ویدبو و عکس میپردازیم.
نحوه اندازه گیری پنجره به چه صورت است؟
برای اندازه گیری پرده ابتدا کادر داخلی شیشه پنجره را اندازه زده و سپس از هر طرف ( بالا ، پایین ، چپ ، راست ) 2.5 سانتی متر به متراژ کلی اضافه میکنیم. یعنی پنجره ای با عرض 50 سانتی متر و ارتفاع 1 متر پس از اندازه گیری به عرض 55 سانتی متر و ارتفاع 105 سانتی متر تبدیل میشود. نگران بزرگ تر شدن عرض پرده بیشتر از اندازه استاندارد نباشید چون این مدل به صورت لیفهای دوخته شده و به راحتی میتوان عرض پرده را با چین دادن کم و زیاد کرد. به یاد داشته باشید هنگام تعیین ارتفاع به اندازه قد پارچه 20 سانتی متر اضافه کنید تا برای لیفه دوزی مورد استفاده قرار بگیرد.
جنس پارچه از چه مدلی باشد و پارچه را چند برابر پنجره در نظر بگیریم ؟
جنس پرده های پشت دری اغلب از تور و حربر یا پارچه های زخیم تر است. اگر پنجره شما در کنار پرده ای بزرگ قرار دارد بهتر است از جنس و طرح همان پرده بزرگ استفاده کنید تا در کنار شیک و زیباتر شدن دکوراسیون ، پرده های آن قسمت از خانه با یکدیگر ست بشوند. استفاده از تور و حریر باعث افزایش نور طبیعی خانه در طول روز و استفاده از پارچه های زخیم تر مانند ساتن باعث تاریک شدن فضای اتاق میشود.
برای دوخت پرده پشت دری پارچه را دو الی سه برابر عرض پنجره در نظر میگیریم تا پرده پس از دوخت و نصب شکیل تر و پرچین تر بر روی پنجره قرار بگیرد. هرچه عرض پارچه کمتر باشد پرده کم چین تر و خلوت تر میشود.
مدل دوخت پرده پشت دری به چه صورت است؟ آیا به نوار پرده نیاز داریم؟
نحوه دوخت پرده پشت دری به صورت لیفه ای است. دوخت لیفه یکی از مدل های دوخت پرده محسوب میشود که در آن پارچه را به صورت یکسره و مانند آستین لباس میدوزند. یکی دیگر از مزایای دوخت لیفه چین دادن راحت پرده و زیبایی مدل اجرا شده پس از نصب است. برای دوخت لیفه به نوار پرده یا وسایلی از این قبیل احتیاجی نداریم زیرا از قسمت بالا و پایین پارچه به عنوان محل تا و دوخت استفاده میشود.
اگر دوست دارید پس از دوخت پرده پشت دری ، مدل شما به صورت ساعت شنی یا پروانه ای قرار بگیرد از وسایل تزیینی مانند پاپیون پشت دری استفاده کنید تا با جمع کردن پرده از وسط نمایی مانند ساعت شنی ایجاد کند که برای کنترل نور طبیعی هم وسیله کاربردی به شمار میرود.
لوازم مورد نیاز برای دوخت پرده پشت دری
برای دوخت پرده پشت دری میتوان از روش مختلفی که انواع خیاطان حرفه ای ارائه میکنند استفاده کرد. به دلیل سهولت کار و انجام راحت تر دوخت به شما آسان ترین روش موجود را آموزش میدهیم تا حتی افراد مبتدی هم بتوانند از آن استفاده کنند. توجه داشته باشید به دلیل اینکه دوخت این مدل به صورت لیفهای است یک آموزش کلی را تهیه کردهایم تا بتوانید برای دوخت دیگر مدل ها هم از این مطلب استفاده کنید. لوازم مورد نیازی که قبل از شروع کار باید تهیه کنید شامل :
- پارچه مناسب مانند تور ، حریر و مخمل
- قیچی و متر برای اندازه گیری پنجره و دوخت پارچه
- سوزن ته گرد و ماژیک برای علامت گذاری محل دوخت
ویدیو آموزش دوخت قدم به قدم
قبل از مشاهده ویدیو زیر به این نکته توجه کنید که مقداری پارچه اضافه را برای عرض و ارتفاع در نظر بگیرید تا برای لبه دوزی و دوخت لیفه استفاده شود. برای لبه دوزی از چپ و راست حدود 5 سانتی متر و برای دوخت لیفه از بالا و پایین متناسب با مدل میله پرده حدود 10 الی 15 سانتی متر پارچه اضافه تهیه کنید. اندازه 10 سانتی متر اضافه از بالا و پایین مناسب برای تمامی میله پرده های پشت دری است.
علامت گذاری و برش پارچه
اولین کار برای دوخت پرده پشت دری تعیین اندازه و برش پارچه طبق دستور دوخت است. ابتدا اندازه پرده ( طول و عرض ) را مشخص کرده سپس با احتساب اضافه پارچه برای حاشیه دوزی و دوخت لیفه پارچه را برش میزنیم. اندازه 2 الی 3 برابری پارچه برای عرض پنجره مناسب است.
مرحله 1 * دوخت لبه پارچه : ابتدا برای دوخت حاشیه چپ و راست پرده ، لبه پارچه را به اندازه 2 تا 2.5 سانتی متر به داخل تا کرده و اتو میکنیم. سپس مجددا همان قسمت را یکبار دیگر به داخل تا کرده تا پارچه دولایه بشود و مانند دفعه قبل خط تا را اتو میکنیم. بعد از این که لبه پارچه کاملا صاف شد این بار به صورت سرتاسری لبه پارچه را میدوزیم. ( دلیل استفاده اتو ، ایجاد خط تا و سهولت در دوخت پارچه است. )
مرحله 2 * دوخت بالا و پایین به صورت لیفه : قسمتی از پرده که قرار است به صورت لیفه دوخته شود بهتر است تا حداقل 1.5 برابر قطر میله باشد. حدود 5 تا 7 سانتی متر از پارچه را به داخل تا کرده و سپس اتو میکنیم. سپس مجددا همان قسمت را یکبار دیگر به داخل تا کرده تا پارچه دولایه بشود و بعد از اتو کشی مجدد این بار دوخت سرتاسری را تا امتداد پارچه ادامه میدهیم.
مرحله 3 * ایجاد چین تزیینی بالای و پایین لیفه : برای این که پس از نصب در قسمت بالایی پارچه مدلی چین دار ایجاد شود، از قسمت بالای پارچه به اندازه 2 الی 2.5 سانتی متی به داخل یک دوخت سرتاسری ایجاد میکنیم.
اگر توجه کرده باشید در بیشتر قسمت ها قبل از دوخت یکبار پارچه را اتو میکنیم که این کار برای ایجاد خط دوخت و مرتب تر شدن پرده پس از نصب است. آموزش دوخت پرده پشت دری شما به اتمام رسید حالا یکبار به صورت مجدد پرده را اتو کرده و سپس در محل مورد نظر نصب کنید.
خوشحالیم که با یک مطلب ویژه از سری مطالب آموزشی ابزار پرده توانستید دوخت پرده پشت دری را در مدت زمان کم به آسان ترین شکل ممکن یاد بگیرید. اگر به دکوراسیون پرده علاقه دارید میتوانید از مطالبی که در وبلاگ ما وجود دارد به صورت کاملا رایگان استفاده کنید!. در ضمن یادتون نره که میتونید تمامی سوالات خودتون رو در پایین همین مطلب برای ما به اشتراک بگذارید.
مطلب بسیار عالی بود، ممنون از توضیحات خوبتون..??